je najstarejša oblika kitajske ročne masaže. Izvaja se po meridianih in odgovarjajočih akupunkturnih točkah. S tem pristopom se izzove in podaljšuje učinek masaže.

Tui-na kitajska masaža se je razvila iz akupunkture, štiri tisoč let stare kitajske metode zdravljenja, ki uporablja pod kožo ležeče energijske kanale (meridiane), da odpravi motnjo pri sicer pravilnih telesnih funkcijah in s tem zdravi telo. Rečemo lahko, da kitajske metode zdravljenja bolezen prehitevajo in vzdržujejo telo zdravo oz. energijsko uravnoteženo.

Glede na tradicionalno kitajsko medicino v človeku po energijskih poteh in meridianih neprenehoma kroži življenjska energija , imenovana qi (či), ki napaja notranje organe in nasploh vsa telo. Qi (či) zrcali moč, ki je posledica nenehnega gibanja energije med dvema poloma, JIN in JANG, snovnim in energijskim, žensko in moško silo. Dokler sta jin in jang uravnotežena in se energija neovirano pretaka po meridianih, je človek zdrav, in nasprotno.

Tui – na masaža po eni strani uravnoteži jin in jang, po drugi pa odpravlja energijske zastoje v meridianih, s čimer omogoči telesu, da si vnovič povrne zdravje skladno s svojo modrostjo in samoozdravitvenimi sposobnostmi.

Preobremenjenost, naglica, stres… To so dejavniki, ki povzročijo, da pozabimo nase, na svoje počutje in zdravje.

Najpogosteje je šele bolečina tista, ki nas opozori, da svoje telo zanemarjamo, ga preobremenjujemo in izkoriščamo, telo pa se temu upira z različnimi degenerativnimi spremembami.

VI – DA Studiu imamo rešitev tudi za takšne težave. S pomočjo Tui –na kitajske terapevtske masaže pomagamo ozdraviti toge, boleče in preutrujene mišice, odpravljamo napetost in zmanjšujemo bolečine. Izboljša se tudi delovanje notranjih organov, izboljša se presnova, ugodno pa vpliva tudi na regenerativne sposobnosti organizma in sposobnost samozdravljenja. Z masažnimi tehnikami vplivamo na kožo, mišice, okostje, živčevje, prebavila, dihala, izločala, krvni obtok, limfo in endokrine žleze, ter tako povečujemo splošno ugodje, izboljšujemo zdravje in telesne zmogljivosti. Povzroča lahko globoke čustvene in duševne spremembe.

Tui – na masaža se lahko uporablja pri vseh funkcionalnih motnjah s poudarkom na težavah lokomotornega aparata (kosti, sklepi, mišice, tetive)in za relaksacijo. Izboljša prekrvavitev, deluje protibolečinsko, ugodno vpliva na psihofizično ravnovesje in izboljša počutje. Priporočljiva je pri predgripoznih stanjih ter pri stresnih stanjih, saj zmanjšuje napetost. Prav tako pomaga pri raznih težavah kot so akne in gube, povečana telesna teža, celulitis, glavoboli in migrene,…