Sindrom karpalnega kanala – SCC

Če vam ponoči mrtvijo roke, čutite bolečin ali mravljinčenje prstov na roki imate po vsej verjetnosti tako imenovani sindrom karpalnega kanala.

Kako zmanjšati težave karpalnega kanala

Težave lahko zmanjšamo z nošenjem opornice izdelane po meri. Opornico izdelamo individualno po roki. Vsak ima drugačno roko – tudi leva in desna nista enaki. To pomeni da je opornica izdelana ‘unikatno’.

Nošnja opornice je še posebej priporočljiva ponoči, ker prepreči upogib v zapestju in s tem prepreči položaj, ki še poveča stisnjenje živca.

Vzroki karpalnega kanala

Pri mnogih, ki imajo omenjen sindrom, so težava tudi ‘zategnjene’ mišicah v ramenih, vratu in blokada pretokov po celi roki.

Te težave lahko odpravite s posebno terapevtsko masažo, ki jo izvajamo. Rezultati so zelo dobri.

Kako pomagajo prehranska dopolnila

Za odpravo kompresije živca – SCC, se priporoča tudi uživanje prehranskega dopolnila KlamaUp. Vsebuje celoten spekter vitaminov B, ki pripomorejo pri regeneraciji živčevja; ter Klamin® specifično molekulo iz klamatske alge za živčevje.

Za še hitrejše in učinkovitejše rezultate pa se KlamaUp lahko kombinira z izdelkom NutriFlor, ki izboljša absorpcijo hranil iz KlamaUp ter vitamine B kompleksa, B1, B2, B5, B6 in celo B12 ter folno kislino.