Pionir probiotikov

Že od leta 1950 je znani doktor znanosti izvajal pionirske raziskave na področju mlečnokislinskih bakterij in encimov, s čimer se je uveljavil kot vodilni svetovni avtor na Lactobacillus acidophilus.

Odkril je poseben sev bakterije L. acidophilus. Ko ga je pregledoval, je odkril, da je rastel hitreje kot drugi sevi, da je bolj stabilen in da je proizvedel večje količine naravnih snovi, podobnih antibiotikom, in vitamina B. Zato je ta sev poimenoval “DDS-1” kar pomeni: … Number One” “.
Njegove raziskave – več kot 80 študij, v 40 letih, so pokazale številne dodatne zdravstvene koristi seva DDS-1.

Objavil je več kot 200 znanstvenih člankov v recenziranih revijah, od katerih jih je veliko dokumentiralo njegovo pionirsko raziskavo z L. acidophilus DDS-1. Prejel je številne mednarodne nagrade.
Prav tako je devet let delal v odboru Svetovne zdravstvene organizacije Združenih narodov.

Podjetje, ki ga je ustanovil leta 1981, da bi oskrboval trg s sevom Lactobacillus acidofil DDS-1 in druge probiotične kulture zadostuje strogim standardom proizvodnje, ki omogočajo, da ostajajo sevi vitalni ves čas roka uporabe.

Sevi z enakim imenom, gojen pod različnimi pogoji nimajo enakih lastnosti. Zato so izdelki L. acidophilus zelo različni po kvaliteti.
Nekateri ne morejo niti preživeti človeških tekočin v želodcu. Številni izdelki vsebujejo izredno nizke vrednosti živih in stabilnih celic. Nekateri proizvajalci navedejo število živih celic v času formulacije, pakiranja ali polnjenja, vendar se lahko po proizvodnji in shranjevanju število živih celic zmanjša na skoraj nič.
Ravno zato, povprašate po študijah probiotičnih izdelkov, ki jih uživate, pozanimajte se o kvaliteti sevov.

Sev L.Acidophilus DDS-1 v izdelkih NutriFlor, FloraZym, FloraBus in Dermax je plod 70 letnih raziskav, tudi omenjenega« pionirja probiotikov« katerega učinkovitost je podprta z znanstvenimi študijami, ki so objavljene v strokovno pregledanih in dostopnih znanstvenih revijah.