Alergije na hrano

Danes je vedno več težav z alergijami na hrano tako odraslih kot otrok.  Težave se izražajo kot napihnjenost, slaba prebava ali kot izpuščaji na koži.

Pri teh težavah si lahko pomagate z naravnimi in učinkovitimi dodatki  KlamathRW®max  in probiotiki Lactobacilus Acidophilus DDS-1.

Če želimo »nadvladati« alergije, kjer je vzrok »neprava hrana« in posledično razrast slabih bakterij, potem je nujna obnovitev črevesne makrobiote. Okvara črevesne membrane (sindrom prepustnega črevesja) je pogosto vzrok mnogih bolezni, tudi alergij. Dokazano je, da je s primernim vnosom učinkovitih probiotikov in prebavnih encimov (FloraBus/ ali NutriFlor/FloraZym), ki učinkujejo na črevesno floro in membrano, mogoče alergije tudi nadvladati.

Vitamini, minerali ter ostala hranilne snovi v klamatski algi KlamathRW®max skupaj z učinkovitimi probiotiki Lactobacilus Acidophilus DDS-1 pomagajo ‘ponovno vzpostaviti’ različne presnovne in prebavne funkcije. Klamatske alge so edinstven vir močnih prehranskih molekul. Za nekatere od teh molekul je značilno zelo močno protivnetno delovanje in regulacija imunskega sistema. Te molekule so naravno prisotne v samih algah, izvleček Klamin® v izdelku NutriMax, pa je z njimi še obogaten.

Tudi  pomanjkanje hranil in neuravnotežen imunski sistem sta dva izmed dejavnikov »povzročitelja« alergij.

Skratka, če bi si želeli ustvariti kar najboljši modulator imunskega odziva, bi moral biti ta prav takšen, kakršnega nam je podarila narava že pred milijoni let! In takšnega najdete v klamatski algi KlamathRW®max oz v enem izmed njenih izdelkov NutriMax, ki je nepogrešljiva podpora vsem,  ki so podvrženi vse večjim obremenitvam imunskega sistema.

Zaradi sprememb encimskega delovanja želodca in črevesja organizem ne more ustrezno predelati določenih živil (pri teh živilih gre skoraj vedno za takšna, ki jih je najtežje prebaviti – recimo za jajca, paradižnik, sire, žita, ki vsebujejo gluten, itd.), zato je dobro encimsko delovanje želodca in/ali črevesja še kako pomembno.

FloraBus in NutriFlor/FloraZym vsebujejo tudi EnzyMax® – izvleček naravnih prebavnih encimov. Ko jih zaužijemo, pride do izboljšanja delovanja želodca in črevesja. Poleg tega prebavni encimi preprečijo tudi oblikovanja neprebavljenih makromolekul. To je zelo pomembno, saj neprebavljene makromolekule prispevajo k poškodbi črevesne membrane (sindrom prepustnega črevesja).

Skupaj z učinkovitim Lactobacilus Acidophilus DDS-1, so prebavni encimi pri obnovi poškodovane črevesne membrane zelo uspešni. Ko se proizvodnja neprebavljenih makromolekul prekine, se zmanjša proizvodnja antigenov (telesu tujih snovi), saj antigeni sčasoma povzročajo različne vnetne reakcije, tako alergične kot avtoimunske.

Pogosto pa so tudi psihična stanja, čustva in povečan stres, tisti dejavniki posledično, ki vplivajo na pojav alergij. Pri tem smo vam lahko v podporo tudi mi v VI-DA Studiu – s svetovanjem in terapijo – računalniško terapijo  na osnovi kvantne medicine.

Preizkusite – deluje!

Lahko nas obiščete za nakup v VI-DA Studiu na Celovški 280 v Ljubljani ali obiščete našo spletno stran www.vidastudio.si

Komentarji strank

Oglašam se vam, da vam po dobrih treh tednih sporočim stanje v zvezi s hčerino kožo na roki, kjer se ji je pojavila alergija. Prej smo poskusili že z mnogimi ostalimi izdelki, ki pa niso pokazale nobenega izboljšanja.

Povedati vam moram, da se stanje počasi zboljšuje. Že kmalu po  jemanju alg ter FloraZyma in mazanju s kremo Dermowine se je koža začela spreminjati in sicer na način, da so začeli nastajati gnojni mozolji, ki se sedaj počasi sušijo. Na enem delu je koža že čisto gladka in praktično normalna, na drugem koncu pa so še trije takšni mozolji. Lahko rečem, da se je izboljšalo tudi njeno splošno počutje, saj sedaj ni več tako razdražljiva in občutljiva kot je bila prej, ampak je bistveno boljše volje. Manj je “cmeravosti” in se da z njo veliko lažje doseči sprejemljiv dogovor (prej pa je bil samo jok in izsiljevanje). Zdaj smo vsi domači in v vrtcu bistveno bolj zadovoljni in veseli, ko vidimo to splošno izboljšanje, da je na splošno spet tista simpatična punčka, kakršna je prej znala biti, čeprav čedalje bolj poredko.

Zelo sem vesela, da sva se takrat oglasili pri vas in da smo dosegli izboljšanje brez kortikosteroidnih krem, ki so nama jih predpisali. M.Š.

Konec lanskega leta sem občutila veliko pomanjkanje energije, vsakodnevno krče v črevesju, napihovanje, motnje spanja in bolečine v hrbtu, skratka neke vrste kronično utrujenost. Pridobila sem tudi na telesni teži. Odločila sem se za obisk VI-DA Studia, kjer so mi s terapijo (računalniška terapija na osnovi kvantne fizike, uživanje kapsul Nutri Max, Nutri Zym in Nutri Flor) ter proticandidno dieto težave v nekaj mesecih izginile. Izgubila sem tudi cca. 8 kg telesne teže.

Rada bi z vami delila tudi izkušnjo sodelavke, ki si je s priporočeno terapijo probiotikov VI-DA Studia pozdravila vaginalno vnetje, brez uporabe sintetičnih zdravil. Darja B.

Rezultati so zelo obetavni z NutriMax- om, FloraZym- om in NutriFlor- om. Z njimi sem zelo zadovoljna. In kar me najbolj veseli – neprijeten občutek napihnjenosti se sedaj pojavi le zelo občasno in za kratek čas. Niti ne vsak dan, prej sem imela te težave 24 ur na dan, večje ali manjše. Tudi s prebavo je vse v redu. S.P.

Prva sprememba, ki sem jo občutil je bila, da nisem imel več toliko težav s prebavo, kot pred jemanjem alg. Tudi v času največje obremenitve (zaradi šolskih obveznosti), je stanje veliko boljše, kot je bilo prej. A.M.

Vsak dan redno uporabljam Nutri Max, ki mi je uredil težave s prebavo in imam občutek, da se mi je povečala imunska odpornost, kar seveda vpliva na boljše počutje. Prvi rezultati so se pokazali po jemanju druge doze. O.K.

Že od otroških let sem imela težave z imunskim sistemom: pogosti ognojki, akne, vnetja grla, vnetja ušes itd. Vse navedene težave sem po navodilih zdravnikov zdravila z antibiotiki in to precej pogosto. Oslabljeni imunski sistem in slabo prebavo so sčasoma začele spremljati še močne alergije. Vse navedene težave so se z leti in načinom dela (sedenje v pisarni, premalo gibanja, premalo pozornosti pravilni prehrani in prebavi) samo še stopnjevale in vsemu navedenemu so se dodatno pojavili še srbeči izpuščaji na koži, ki jim tudi pregledi pri dermatologih niso bili kos. Diagnoza: herpes simplex in temu ustrezna zdravila ter mazila (virolex itd.) težav niso pozdravila, saj so se izpuščaji ponavljali v vsem večjem obsegu in vse bolj pogosto.

Sama sem se lotila svojih problemov tudi s postenjem, pitjem gline itd. Šele homeopat je za vse moje težave našel posreden vzrok: oslabeli imunski sistem in oslabela črevesna flora, kot posledica slabe prebave. Predpisal je homeopatska zdravila, ki so izpuščaje na koži kratkoročna pozdravila, tudi prebava se je po čiščenju črevesja s kolonik hidroterapijo počasi urejala, vendar so se izpuščaji postopoma zopet pojavljali, resda, ne več tako obsežno.

Šele ko sem prebrala knjigo: »Resnica in zmota o kandidi«, sem se temu ustrezno »lotila« svojih problemov po vrstnem redu: dieta, čaji, veliko gibanja, razstrupljanje telesa, dodatki k prehrani – klamatske alge, predvsem pa dodajanje probiotikov NutriFlor in FloraZym, do katerih do sedaj, žal, sploh nisem bila pozorna in sem jih, klub vsem poizkusom zdravljenja na različne načine, enostavno spregledala.

Moje težave so se začele po 2-eh mesecih in pol diete in uživanja dodatkov k prehrani, predvsem pa probiotikov z DDS1 (NutriFlor in FloraZym) in probiotikov v naravnih tekočinah: zelnica, sirotka, postopoma umirjati. Tudi rezultati občasnih meritev pH vrednosti urina »zakisanosti« ne kažejo. Res pa je, da še vedno nadaljujem z dieto, veliko gibanja, klamatskimi algami (NutriMax) in probiotiki (NutriFlor in FloraZym). T.G.