Facebook pixel
Akcija!

NutriQ10 s kar 100 mg koencima Q10 (30 kapsul) -% PRETEČEN ROK MINIMALNE TRAJNOSTI Z 31.5.2023

19,99 

Dodana klamatska alga in lanena semena za še večjo učinkovitost in absorpcijo v telesne celice.
100% naraven
Brez alergičnih reakcij. Primeren tudi za vegetarijance in vegane.
Pridobljen s fermentacijo rastlin.

Opis

Če je (bo) prehranskemu dopolnilu potekel rok uporabe je ob pravilnem shranjevanju običajno uporaben še po tem, ko mu je potekel rok trajanja. V najslabšem primeru lahko aktivne sestavine v prehranskih dopolnilih sčasoma izgubljajo le svojo moč, zaradi česar se lahko nekoliko zmanjšuje učinkovitost. Takšno živilo je lahko po zakonodaji naprodaj tudi po datumu (»uporabno najmanj do«), z jasno, vidno in nedvoumno označbo, da je izdelku rok minimalne uporabnosti že potekel.

100% naraven.
Brez alergičnih reakcij. Primeren tudi za vegetarijance in vegane.

Koencim Q10 ali ubikinon je telo samo sposobno sintetizirati, del pa ga mora dobiti s hrano. Že po 20-em letu pa se sposobnost sinteze Q10 v telesu zmanjšuje. Koencim Q10 se tudi v sodobni prehrani nahaja v majhnih količinah, še največ v drobovini in mesu toplokrvnih živali, najmanj pa v sadju in zelenjavi. Vnos Q10 je zato odvisen od prehrane posameznika.

Q10 sodeluje v biokemijskih (encimiskih) procesih prenosa energije (tvorbe ATP) znotraj celice, deluje kot antioksidant in prenašalec protonov. Za uspešno absorpcijo v človeškem telesu potrebuje prisotnost maščob, tudi esencialnih maščobnih kislin. Koencimu NutriQ10 je zato dodana klamatska alga,  ki vsebuje tudi maščobne kisline, kar prispeva k boljši absorpciji koencima Q10 v telesu. Lanena semena prispevajo k pravilni presnovi maščob.
NutriQ10 se pridobiva s fermentacijo rastlin. To je najboljši način za kasnejšo učinkovito absorpcijo.

Vnos hranilnih snovi                                              v 100g     v 2 kapsulah
Mikroalga Klamath RW®max                                  
42 g      500 mg
Koencim Q10 (ubikinon)                                        
16,8 g       200 mg
Lanena semena                                                       
11,8 g      140 mg
Bambusovi poganjki                                                 
1,2 g       14 mg
od katerega silicij                                                     
0,88 g      10,5 mg

Navodilo za uporabo

1 kapsula  na dan, pri obroku. Uživamo ga čez dan (razen če bi radi ostali budni pozno v noč in imeli zvečer več energije).

Opozorilo: Priporočenega dnevnega odmerka ne smemo prekoračiti! Shranjevati nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Izdelek hranite v hladnem in suhem prostoru. Izdelek je namenjen zdravim odraslim osebam. Ni primeren za nosečnice in doječe matere.  Če jemljete zdravila proti strjevanju krvi (npr.varfarin) ali druga zdravila uporabo izdelka odsvetujemo.

Članki v povezavi z izdelkom

Mladosten videz, zdrave dlesni in še marsikaj

Na podlagi uredbe v trenutno veljavni evropski zakonodaji je oglaševanje zdravilnih učinkov živil, kamor sodijo tudi prehranska dopolnila, zelo omejeno. Dodatne informacije o njihovem delovanju poiščite pri terapevtih, v strokovni literaturi in na internetu.

NutriQ10 s kar 100 mg koencima Q10 (30 kapsul) -% PRETEČEN ROK MINIMALNE TRAJNOSTI Z 31.5.2023
19,99